internet assignment abstract b dissertation engineering international science section caffeine dissertation spelling homework worksheets can i find someone to write a book report for me dissertation methods research literature review paper writing help standout essays writing service computer science research paper topics online business plan sample

Gurmanski vodiči

Od pedeset objekata, koji su bili objavljeni u prvom gastronomskom vodiču 1996. godine, dogurali smo do njih 200, što dovoljno govori o stalnom razvoju istarske gastronomske scene tijekom posljednjih 15-ak godina. Pridržavajući se uvijek istih kriterija ocjenjivanja, ove vam godine predstavljamo 120 restorana, 50 konoba, 10 vrijednih “a la cart” restorana u sastavu većih hotela i 20 objekata (rubrika “i još…”), koji ne pripadaju ni jednoj od navedenih kategorija, a vrijedni su posjeta s obzirom na to da svaki od njih nudi neku svoju specijalnost - kušanje istarskog pršuta, degustaciju sira, odlične slastice i sl. 

Raznolik je i bogat istarski enogastronomski mozaik.

Na stranicama koje slijede upoznat ćete luksuzne restorane s ekskluzivnom ponudom, ali i tradicionalne konobe koje i danas većinu jela pripravljaju na ognjištu. Tu su i agroturizmi s ponudom tradicionalnih jela s kućnih štednjaka (pripravljenih od namirnica iz vlastita, obiteljskog dobra), a tu je i nekoliko najjednostavnijih gostionica u kojima možete osjetiti šarm tradicionalne istarske marende uz maneštru od bobići, fritaju sa šparogama ili pečenim srdelama. Svi su objekti predstavljeni abecednim redom, s njihovim osnovnim podacima i preporukama jela po kojima su poznati.

Posebno vrijedne kvalitetne restorane i konobe, koje ispunjavaju propisane norme, označili smo s IQ (Istrian Quality - istarska kvaliteta), oznakom koja je dugi niz godina u Istri bila rezervirana isključivo za vina, a uz one ponajbolje restorane i konobe - na samom vrhu naše ovogodišnje ljestvice - stoji oznaka TOP 2012

Bit će nam drago ukoliko ste, u većem dijelu, suglasni s našim ocjenama. Ako pak u Vašim gastro izletima naiđete na restoran, konobu ili agroturističko domaćinstvo koji nije na našem popisu, a Vi smatrate da bi ga trebalo uvrstiti, javite nam! 

Dobar tek i živjeli!