asd ISTRIA GOURMET - the official site | Priopćenja | Informacije

Promocija vodiča najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2012.

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo da je i ove godine Istra zastupljena u najznačajnijem vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja, i to s 43 proizvođača.

Po kvaliteti maslinovih ulja, a time i zastupljenosti u vodiču Flos olei 2012, eminentni stručnjaci iz maslinarskog sektora pozicioniraju nas u sam svjetski vrh, i to na drugo mjesto - iza Toskane.

Posebno možemo naglasiti da Istra i njezini proizvođači već sedmu godinu za redom bivaju nagrađeni i uvršteni među 15 najboljih proizvođača na svijetu. Ove godine je ta čast pripala Giancarlu Ziganteu iz Livada te Olei BB (Bosiljka i Duilio Belić) iz Rapca.

Promocija vodiča održat će se u Bujama 25. svibnja, u Hotelu Casino Mulino s početkom u 12 sati, a uz direktora TZ Istre Denisa Ivoševića, promociji će prisustvovati glavni urednik vodiča Marco Oreggia, novinar i eno-gastronomski kritičar, savjetnik utjecajnih specijaliziranih časopisa svoje branše i svjetski priznati stručnjak za maslinova ulja, koji će proizvođačima uručiti priznanja.

Tijekom prezentacije premijerno će biti predstavljen film pod nazivom OrgOlio Istriano - L'olio d'oliva extravergine (Ponos Istre - ekstradjevičansko maslinovo ulje) u realizaciji TZ Istarske županije, UO za turizam Istarske županije i Marca Oreggie.